Top Menu

Εργαστήρι Θεατρικών Κωμικών Αυτοσχεδιασμών – Improv Comedy

ΙΜPROV Comedy Μαθήματα Θεατρικών Κωμικών Αυτοσχεδιασμών

Ελάτε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου για ένα δωρεάν μάθημα κωμικού αυτοσχεδιασμού! Βάλτε άνετα ρούχα και ελάτε με πολύ διάθεση για γέλιο. 18:00

Γνωρίστε τον κόσμο της αυτοσχεδιαστικής Κωμωδίας! Τo Improv γεννήθηκε την δεκαετία του 70, και από τότε έχει κατακτήσει τον κόσμο, με χιλιάδες ομάδες, διαγωνισμούς σεμινάρια, σχολές και τηλεοπτικές εκπομπές (Whose line is it anyway, Κάψε το σενάριο κ.α.) Είναι μια απασχόληση που εξασκεί, αλλάζει τον χαρακτήρα προς το καλύτερο, εκτονώνει και διασκεδάζει. Κατάλληλο για όλους χωρίς καμιά εμπειρία.

Θα λειτουργήσει τμήμα αρχαρίων και τμήμα προχωρημένων απο τις αρχές Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα στην αίθουσα του ΕΜΘ «Φώτης Κοσμάς” Τρωάδος και Αδ.Κοραή

Πληροφορίες και εγγραφές στο  2551036663

Εγγραφές ηλεκτρόνικα στο https://goo.gl/forms/ZFGKK4R6BniBvuLl2

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Κούδας Παναγιώτης

Αυτό που κάνει το  Improv να ξεχωρίζει, είναι ότι  δίνει μια άκρως βιωματική εμπειρία εφαρμοσμένου θεάτρου και παράλληλα βελτιώνει τη συναισθηματική  νοημοσύνη των συμμετεχόντων.  Μαθαίνουν πως να ακούν πραγματικά, να δέχονται και να αποδέχονται την αποτυχία και να ανακαλύπτουν πτυχές του ευατού τους. Έρχονται ξανά σε επαφή με την παιδικότητα τους και αυτό, μόνο καλό μπορεί να είναι!!!Τα τμήματα αρχαρίων διδάσκονται τις βασικές αρχές του Short form improv  και είναι χωρισμένα σε 6 βασικούς θεματικούς κύκλους που ολοκληρώνονται σε 2 χρόνια.  Στην διάρκεια του δεύτερου έτους οι μαθητές αρχίζουν να πραγματοποιούν τις πρώτες τους παραστάσεις. Ο τρίτος χρόνος αφιερώνεται στην τελειοποίηση των τεχνικών, στην βελτίωση της σκηνικής παρουσίας και στην συμμετοχή όλων των μαθητών σε παραστάσεις. Μετά τον τρίτο χρόνο οι μαθητές που επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν στην ενασχόληση τους με το long form improv που είναι η δημιουργία αυτοσχεδιαστικών έργων μεγάλης διάρκειας και όχι πλέον ολιγόλεπτων σκηνών.

 

Τί είναι το Improv Comedy;;

Το Improv Comedy είναι η τέχνη των κωμικών θεατρικών αυτοσχεδιασμών. Μια θεατρική τέχνη όπου ότι παρουσιάζεται στην σκηνή δημιουργείται εκείνη την στιγμή με σχεδόν καθόλου ή ελάχιστη προετοιμασία και βασισμένη σε προτάσεις και ιδέες του κοινού.Το impov ξεκίνησε βασισμένο σε ασκήσεις αυτοσχεδιασμού του θεάτρου και εξελίχθηκε σε μια ξεχωριστή μορφή την δεκαετία του 70.Διδάσκεται σε όλες τις ηλικίες, δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στο θέατρο και πλέον διδάσκεται από σχολικές τάξεις μέχρι και επιχειρηματικά σεμινάρια για την βελτίωση των ικανοτήτων επικοινωνίας, την αύξηση της αυτοπεποίθησης και της εξωστρέφειας ή ακόμα και ως εργαλείο ψυχοθεραπείας για να βοηθήσει ανθρώπους να εκφράζονται πιο ελευθέρα, να γίνονται πιο αυθόρμητοι, πιο δημιουργικοί και να ψυχαγωγούνται.

Η εκτέλεση αυτοσχεδιασμών έχει τις ρίζες στην αρχή των παραστατικών τεχνών Η πρώτη μορφή αυτοσχεδιαστών ήταν οι αφηγητές ιστοριών. Από το 16 έως τον 18 αιώνα υπήρξε βασικό εργαλείο της Commedia dell’arte. Μετά το 1890, οι δύο πιο σημαντικοί ιδρυτές των δύο βασικών θεατρικών θεωριών, ο Ρώσος Konstantin Stanislavski και ο Γάλλος Jacques Copeau, χρησιμοποίησαν τον αυτοσχεδιασμό ως βασικό εργαλείο της θεατρικής εκπαίδευσης. Το μοντέρνο αυτοσχεδιαστικό θέατρο πήρε την μορφή του με βάση τις ασκήσεις που ανέπτυξε η Viola Spolin τις δεκαετίες 1940, του 50s και του 60, Η μορφή του IMPROV στην οποία επικεντρώνεται το τμήμα αρχαρίων αναπτύχθηκε την δεκαετία του 1970 στον Καναδά από τον Βρετανό συγγραφέα και σκηνοθέτη Keith Johnstone. Η μορφή αυτού του αυτοσχεδιασμού στοχεύει κυρίως στην κωμωδία και έχει εμπνεύσει την δημιουργία εκατοντάδων ομάδων στον κόσμο, την δημιουργία δεκάδων τηλεοπτικών παραγωγών και την δημιουργία του διαγωνιστικού αυτοσχεδιαστικού θεάτρου με την μορφή των Theatre Sports.

, , , ,

Χωρίς σχόλια μέχρι στιγμής.

Αφήστε μια απάντηση