Top Menu

Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά και ενήλικες στο ΕΜΘ

 

Το φετινό καλοκαίρι το Τμήμα των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς του φίλους με 4 διαφορετικά εργαστήρια: Μαγειρικής, Δραματοποίησης, Εικαστικών και Κόμικς.

pile-of-watermelons

Εργαστήρι Μαγειρικής: Γεύσεις του Καλοκαιριού

30/06 με 4/07 για παιδιά από 6 ετών και άνω, ώρες: 11:00- 13:00

Το Μουσείο από την έναρξη των εκπαιδευτικών του δράσεων (2003) έχει εντάξει τη διατροφή ως έναν από τους κεντρικούς του άξονες. Το έργο του έχει αναγνωριστεί τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και από την UNESCO με τη συμμετοχή του στο δίκτυο χωρών και φορέων για την ανάδειξη της μεσογειακής διατροφής ως άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.
Οι γεύσεις είναι μια συμπυκνωμένη ιστορία παραδόσεων. Γιατί με την άκρως δημιουργική διαδικασία, αυτή του μαγειρέματος, που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά, τα προτρέπουμε να ακολουθήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η πολυτιμότητα της μεσογειακής διατροφής και της κάθε τοπικής κουζίνας.
Σε αυτό το εβδομαδιαίο εργαστήρι τα παιδιά θα μαγειρέψουν και θα δοκιμάσουν καλοκαιρινές συνταγές με τοπικά υλικά.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Βαλεντίνα Σωκράτους, Υπεύθυνη Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΜΘ.

Κόστος συμμετοχής: 25 € *

orpheus-eurydice

Εργαστήρι Δραματοποίησης: Οι Μύθοι της Θράκης

7/7 με 11/7 για παιδιά από 4 ετών και άνω,  ώρες:11:00-13:00

Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη μυθολογία της Θράκης μέσα από την αφήγηση και δραματοποίηση των μύθων.

Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη, ο Διόνυσος, οι θεοί της Σαμοθράκης και οι ιστορίες τους θα δώσουν στην ομάδα ιδέες για να φτιάξουμε δικές μας ιστορίες και να εκφραστούμε μέσα από τη μουσική και το Θέατρο.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω και θα περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, προσέγγιση του θεάτρου σκιών και ομαδικό αυτοσχεδιασμό.
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αλίνα Σαπρανίδου,  εμψυχώτρια θεάτρου

Κόστος συμμετοχής: 25 € *

theatre-workshop-summer-2014

Εργαστήρι Θέατρο και Κατασκευές

14/7 – 19/7 για παιδιά από 9 ετών ώρες: 11:00-14:00 και τμήμα για ενήλικες ώρες: 19:00-22:00

Θέλετε να γνωρίσετε τον κόσμο του θεάτρου; Σας αρέσει να κατασκευάζετε μάσκες από ανακυκλώσιμα υλικά; Να παίζετε ρόλους σε διάφορες ιστορίες;
Εάν ναι, τότε ελάτε στο εργαστήρι θεάτρου και κατασκευών για ενήλικες του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης!
Στο εργαστήρι αυτό θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τεχνικές υποκριτικής ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσετε μεθόδους κατασκευής στολών-κουστουμιών-σκηνικών αντικειμένων χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά! Μπορείτε να κατασκευάσετε το κουστούμι του αγαπημένου σας ήρωα! Ελάτε να δημιουργήσετε δικές σας ιστορίες  μέσα από την τεχνική του αυτοσχεδιασμού η να δραματοποιήσετε αποσπάσματα από αγαπημένα σας θεατρικά έργα.
Το εργαστήρι θα περιέχει και πολλές ασκήσεις εμψύχωσης ομάδων.
Σας περιμένουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μαζί διαφορετικούς κόσμους μέσα από τα εικαστικά, τη σκηνογραφία και το θέατρο…

«Θέατρο μπορούν να κάνουν όλοι, ακόμα και οι ηθοποιοί»
«Θέατρο μπορεί γίνει παντού, ακόμα και στο θέατρο»
Αugusto Boal
Υπεύθυνοι Εργαστηρίου: Νίκος Καμπασελέ, εικαστικός,  Αλίνα Σαπρανίδου εμψυχώτρια θεάτρου

Κόστος συμμετοχής: 40 € *

doodle
Εργαστήρι Κόμικς

21/7-25/7 για εφήβους και άνω (13+), ώρες 11:00 – 14:00

Σας αρέσουν οι γελοιογραφίες ή τα κόμικς; Ψάχνετε έναν ευχάριστο χώρο όπου θα μπορείτε να δημιουργείτε κάθε λογής ιστορίες και περιπέτειες; Αν ναι, ελάτε στο εργαστήρι κόμικς του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης!
Σε αυτό το εργαστήρι θα πάρετε πολύτιμες συμβουλές για το πώς να ενισχύσετε τα έργα σας, τόσο από άποψη σεναρίου όσο και από άποψη σχεδίου. Θα μπορέσετε επίσης, μέσα από ένα ταχύρρυθμο και διασκεδαστικό πρόγραμμα, να δημιουργήσετε δικές σας ιστορίες ή να τελειοποιήσετε ιστορίες που έχετε ήδη γράψει!
Εάν κουραστήκατε να ζωγραφίζετε μόνοι σας στο σπίτι, ελάτε στην παρέα μας και γνωρίστε άλλους ανθρώπους σαν κι εσάς που μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό για τα κόμικς!
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Καμπασελέ, ζωγράφος, εικονογράφος, με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στα κόμικς.
Κόστος συμμετοχής: 35 € *

Πληροφορίες για εγγραφές
στο 2551036663 / info@emthrace.org

*Έκπτωση 20% σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε παραπάνω από ένα εργαστήρι / Έκπτωση 25% για αδέρφια.

 

 

 

, , , , , , , ,

Χωρίς σχόλια μέχρι στιγμής.

Αφήστε μια απάντηση