Σήμερα τα μουσεία μετεξελίσσονται σε τόπο επικοινωνίας, συνεύρεσης, σκέψης, συζήτησης, μάθησης και ψυχαγωγίας. Σηματοδοτούνται με ερεθίσματα για δημιουργία, ανάπτυξη αξιών και μάθηση.

Έχουν μια διευρυμένη εκπαιδευτική πολιτική και παράλληλα με τον κοινωνικό τους ρόλο υιοθετούν μια ανοικτή προσέγγιση έξω από το τυπικό πλαίσιο μάθησης.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατακτήσουν κάτι περισσότερο από γνωστικούς στόχους. Η ατομική εμπειρία και ερμηνεία, σε συνδυασμό με την ευελιξία που παρέχει το περιβάλλον, οδηγεί σε ουσιαστική σχέση μουσείου και κοινού.

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία έχει σχεδιάσει πληθώρα εκπαιδευτικών δράσεων και εργαστήριων που αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, οργανωμένες ομάδες, συλλόγους κ.λ.

Παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς για θεματικές που τους ενδιαφέρουν.

Υλοποιεί προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, συνεργάζεται με Ειδικά σχολεία, φορείς και οργανισμούς με στόχο την εμπλοκή  της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ε.Μ.Θ. υλοποιούνται στο χώρο του Μουσείου, σε σχολεία, σε μνημειακούς τόπους και σε οργανωμένες αίθουσες, προσαρμοσμένα πάντα ανάλογα με το πλαίσιο και της ανάγκες της ομάδας.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχόντων σε εκπ. πρόγραμμα : 25 παιδιά

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται και στην Αγγλική γλώσσα μετά από συννενόηση με το τμήμα.  (Εφαρμογή σε: Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως Εράσμους, Ιδιωτικά Αγγλόφωνα Σχολεία,  Εκπαιδευτήρια Ξένων Γλωσών, οργανωμένες ομάδες)

Το κόστος των εκπαιδευτικών  προγραμμάτων ανέρχεται στα 2€ κατά άτομο και στα 4€ εάν υλοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα ή εκτός μουσείου.

Σε περίπτωση ετήσιου project το κοστολόγιο προσαρμόζεται ανάλογα

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: 90λεπτά

 

 

Για επιπλέον ενημέρωση και πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2551036663 ή στο [email protected] , [email protected]  

Υπεύθυνη Εκπαδευτικών Προγραμματων: Βαλεντίνα Σωκράτους, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια

X