Εργαστήρι εικαστικών: Ιστορίες Τέχνης

Το Εργαστήρι Εικαστικών του ΕΜΘ συνεχίζει και φέτος το ταξίδι στον κόσμο της τέχνης με υπεύθυνη την Νίκη Γκουλέμα απόφοιτο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.

Το εργαστήριο φέτος θα υλοποιείται κάθε Σάββατο 10:30π.μ. - 12:30μ.μ.

Τα παιδιά μέσα από το εργαστήρι εικαστικών θα έχουν τη δυνατότητα εξοικείωσης με τα διαφορετικά υλικά και  εξερευνησης των εκφραστικών δυνατοτήτων τους.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση της δημιουργίας αλλά και το χτίσιμο ομαδικού πνευματος μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες. Η εξοικειωση των παιδιών με την πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία θα είναι αποτέλεσμα της ομαδοσυνεργατικής προσέγγισης του εργαστηρίου και την ενασχόληση τους με σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές δημιουργίας.

 Με βασικούς πυλώνες τη ζωγραφική και τις κατασκευές/κολλάζ τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ενα ευρύ φασμα καλλιτεχνικών πρακτικών.

Παράλληλα σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσειακής Μάθησης του ΕΜΘ θα τεθεί από την αρχή του εργαστηρίου η υλοποίηση ενός project με παρεμβατικό χαρακτήρα με στόχο τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου τέχνης, που οι συμμετέχοντες θα ¨χαρίσουν¨στην πόλη τους.

Για παιδιά από 7 ετών και άνω

Μέγιστος αριθμός συμμετοχόντων: 20 παιδιά

Κόστος συμμετοχής: 30€ (Συμπεριλαμβάνει όλα τα υλικά)

Έναρξη εργαστηρίου: 21 Οκτωβρίου

Πληροφορίες & εγγραφές στο 2551036663

 

Η Νίκη Γκουλέμα γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1988. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο Δ’ Εργαστήριο  Ζωγραφικής (2009-2015) και στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων (2007-2009). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις μεταξύ άλλων στα Found&Lost (Float gallery 2017), Rooms2017 (St George Lycabettus), Heatwave (Μέγαρον Πάνθεον2017), e-POP Vol.6 (Project Space του six d.o.g.s. 2013), Σώμα διαμελισμένο (Αίθουσα τέχνης Έκφραση 2013), ImagiNation (Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012), Αrt for all (Μέγαρο Γκύζη 2012). Μέλος της εικαστικής ομάδας του Michael Landy, Breaking News Athens, οργανισμός ΝΕΟΝ 2017.

 http://cargocollective.com/nikigulema/

Print
1153

x
X