Δημιουργικό Εργαστήρι: Ιστορίες από τη χώρα Artech

Ιστοριες απο την χωρα Artech.
Οταν η τεχνη συναντα την τεχνολογια.

Τι γινεται οταν το βασίλειο της Τεχνης ενωθει με το βασιλειο της Τεχνολογίας; Τοτε γεννιούνται απιθανες και αστειες ιστοριες με χρωμα, προβληματισμο και πρακτικες προκλήσεις. Τα δυο βασιλεια συνεργαζονται για να αντιμετωπίσουν απο κοινου κινδυνους που χωρια θα ηταν αδυνατον να αποφυγουν. Καταπελτες που εκτοξεύουν χρώματα στα τειχη, μαγνητες που δημιουργουν περιτεχνα σχεδια στο δωματιο του βασιλια, ανεμοστροβιλοι μεσα σε βαζα που απειλουν το καστρο και πολλες αλλες αποστολες καλειται να αναλαβει η χωρα της Artech.
Ενα δημιουργικο εργαστήρι που στοχο εχει την προσεγγιση των δυο κλαδων, την ανάπτυξη δεξιοτητων επιλυσης προβλημάτων και την τόνωση της δημιουργικότητας των παιδιων. Τα παιδια προσεγγιζουν κυριως τις εικαστικες τεχνες σε συνδυασμό με επιστημονικα πειραματα, τεχνολογικες κατασκευες και καινοτομες ιδεες που στοχο εχουν να ικανοποιησουν έναν πρακτικο σκοπο. 

Το προγραμμα απευθυνεται σε παιδια απο 5 εως και 10 ετών. Οι συναντησεις θα πραγματοποιουνται καθε 2 Σαββατα.
Το προγραμμα βασιζεται πανω στην εκπαιδευτικη προσεγγιση του STEAM, η οποια συνδυαζει τα πεδια της Επιστημης, της Τεχνολογιας, της Μηχανικης, της Τεχνης και των Μαθηματικων. Το εργαστηρι θα δωσει ιδιαιτερη εμφαση στους τομεις της Τεχνης και της Τεχνολογιας, απο την οπτικη της επιλυσης ενος προβληματος με πρακτικο τροπο.
Στοχος του προγραμματος αποτελει να εισαχθουν οι μαθητες στην κουλτουρα της καινοτομιας και ανακαλυψης. Στο πλαισιο αυτο αναπτύσσονται η κριτικη σκεψη, οι δεξιοτητες επιλυσης προβληματων και η συνεργασια μεταξυ των μελων της ομαδας.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Βικτωρία Καργούδη, παιδαγωγός - εμψυχώτρια

Ημερομηνία έναρξης: 6 Οκτωμβρίου

Print
1704

x
X