Ιστορίες από την χώρα Artech.

Ιστορίες από την χώρα Artech.
Όταν η τέχνη συναντά τη τεχνολογία.

Τι γίνεται όταν το βασίλειο της Τέχνης ενωθεί με το βασίλειο της Τεχνολογίας; Τότε γεννιούνται απίθανες και αστείες ιστορίες με χρώμα, προβληματισμό και πρακτικές προκλήσεις. Τα δυο βασίλεια συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν από κοινού κινδύνους, τους οποίους χώρια θα ήταν αδύνατον να αποφύγουν. Καταπέλτες που εκτοξεύουν χρώματα στα τείχη, μαγνήτες που δημιουργούν περίτεχνα σχέδια στο δωμάτιο του βασιλιά, ανεμοστρόβιλοι μέσα σε βάζα που απειλούν το κάστρο και πολλές άλλες αποστολές καλείται να αναλάβει η επίλεκτη ομάδα της χώρας της Artech.
Ένα δημιουργικό εργαστήρι που στόχο έχει την προσέγγιση των δύο κλάδων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και την τόνωση της δημιουργικότητας των παιδιών.
Το πρόγραμμα βασίζεται πάνω στην εκπαιδευτική προσέγγιση του STEAM, η οποία συνδυάζει τα πεδία της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Τέχνης και των Μαθηματικών. 
Στόχος του προγράμματος αποτελεί να εισαχθούν οι μαθητές στην κουλτούρα της καινοτομίας και της ανακαλυπτικής μάθησης.
Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται η κριτική σκέψη, οι δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και η συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας.
Τα παιδιά προσεγγίζουν διάφορες μορφές των εικαστικών τεχνών σε συνδυασμό με επιστημονικά πειράματα, τεχνολογικές κατασκευές και μηχανικά προβλήματα.

ΕΝΑΡΞΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 10:00
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως και 7 ετών.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε 2 Σάββατα και ώρα 10.00-11.15.
Κόστος συμμετοχής 20€ μηνιαίως
Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Βικτωρία Καργούδη
Το εργαστήρι προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε και τηρεί τα μέτρα ασφαλείας που έχουν οριστεί. Με ολιγομελή και σταθερά τμήματα, ατομικό κουτί εργαλειοθήκης για κάθε παιδί και την χρήση μάσκας από όλους τηρούμε τα μέτρα, χωρίς ωστόσο τα παιδιά να στερηθούν την τέχνη από τη ζωή τους.

Print
277

x
X