Δράσεις για ενήλικες

Αναζητώντας το ρόλο της παράδοσης στο σύγχρονο κόσμο

Το εκπαιδευτικό δράμα αποτελεί την εξέλιξη της θεωρίας και της πρακτικής του θεατρικού παιχνιδιού, καθώς δίνει έμφαση τόσο στο περιεχόμενο όσο και στη μορφή.

 

 

Υπερβαίνει την επεξηγηματική φύση της δραματοποίησης, προτείνοντας αντί αυτής τη διερευνητική δύναμη του δράματος και ενώ εμπεριέχει τα παιχνίδια ρόλων, πολλαπλασιάζει τη δύναμή τους, εντάσσοντάς τα σ’ ένα πλούσιο κόσμο νοημάτων, όπου το προσωπικό αλληλεπιδρά με το κοινωνικό. Η μεθοδολογία του εκπαιδευτικού δράματος στηρίζεται από τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες, οι οποίες πρεσβεύουν το σεβασμό της προσωπικότητας του μαθητή ως ψυχοσωματικής ολότητας όπως επίσης και την ενδυνάμωση του επιστημονικού – ερευνητικού ρόλου του εκπαιδευτικού. Τα σεμινάρια διάρκειας 8 ωρών θα διεξαχθούν στο χώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και θα πραγματοποιηθούν σε 2 κύκλους:

 

2ο Εργαστήρι: «Αναζητώντας το ρόλο της παράδοσης στο σύγχρονο κόσμο»

Περίληψη εργαστηρίου: Τι σχέση έχουν μία νεαρή κοπέλα που σχεδιάζει μόνη της τα ρούχα της και μία παραδοσιακή φορεσιά της Θράκηςq

 

Με σημείο εκκίνησης μία ιστορία που αναφέρεται στο παραπάνω θέμα, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τα ερωτήματα: Πως κάποιες μνήμες από το παρελθόν φέρνουν μηνύματα για το μέλλον; Πως επηρεάζει τη συμπεριφορά μας η ανάγκη μας να μοιάζουμε με τους άλλους ή/και να ξεχωρίζουμε από αυτούς; Με ποιον τρόπο η ενδυμασία εκφράζει αυτή την ανάγκη; Πώς σχετίζονται τα παραπάνω με τη μοναδικότητα της ανθρώπινης προσωπικότητας; Ημερομηνία διεξαγωγής: 21 Απριλίου 2007 και ώρα 17:00-21:00

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και στο τηλέφωνο 25510-36663. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ ανά εργαστήριο. Σε περίπτωση αυξημένης συμμετοχής τα εργαστήρια θα επαναληφθούν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου 2007.

Print
97

x
X