Δράσεις για ενήλικες

Ημερίδα στη Διδακτική της Ιστορίας και στη Μουσειακή Αγωγή

Το Ε.Μ.Θ. σ’ όλα τα χρόνια της λειτουργίας του έχει να επιδείξει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή χώρο. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αναγνωρίζεται πλέον ως ένας από τους έγκυρους φορείς του τόπου μας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2006 και του 2008 το Ε.Μ.Θ. οργανώσε με μεγάλη επιτυχία “Σεμινάρια Τοπικής Ιστορίας’’, στα οποία κλήθηκαν πολύ γνωστοί και εξειδικευμένοι Πανεπιστημιακοί και τα οποία παρακολούθησαν πολλοί εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειάς μας.

Σε συνέχεια των παραπάνω επιτυχημένων δράσεων το Μουσείο σε συνεργασία με τον Καθηγητή Ιστορίας του Δ.Π.Θ. Κωνσταντίνο Κ. Χατζόπουλο οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Διδακτική της Ιστορίας και Μουσειακή Αγωγή». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαΐου 2010, ώρα 9:30-14:00 στο χώρο του Μουσείου και απευθύνεται σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και σε φοιτητές του Δ.Π.Θ.. Προσκεκλημένοι είναι ο κ. Δημήτριος Μαυροσκούφης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ, η κ. Ελισσάβετ Μυρογιάννη, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Νομού Φλώρινας, και ο Άγγελος Παληκίδης, εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διδάκτορας στην Ιστορία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικός στη Διδακτική της Ιστορίας

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται με τη Νομαρχία Έβρου.

 

Print
91

x

No content

A problem occurred while loading content.

Previous Next
X