Δράσεις για ενήλικες

Ναϊρί - παρουσίαση βιβλίου της Χαράς Κοσεγιάν

H Αρμενική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο των Αρμενίων "Χαμασκαϊν" παραρτήματος Αλεξανδρούπολης και τις εκδόσεις Κ.&Μ. Σταμούλη θα παρουσιάσουν το μυθιστόρημα της Χαράς Κοσεγιάν «Ναϊρί» στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 19:00.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Θανάσης Μουσόπουλος και η διδάκτωρ Λαογραφίας του ΔΠΘ κ. Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου. 


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου 
Ναϊρί, η κίνηση και η συνάντηση των νερών έφερε κι έσμιξε ζωές που κίνησαν από αλλού να συναντηθούν στον ίδιο τόπο, την Κύπρο, για τον ίδιο λόγο, ένα συνέδριο διαλεκτολογίας, να μιλήσουν για το πριν και το τώρα και να αλλάξουν το αύριο.

Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι, Πόντιοι, Κύπριοι, αναμοχλεύουν μνήμες, ζουν το πάθος, ανακαλύπτουν ρίζες, ακροβατώντας στα όρια με ίντριγκες και δυσανάγνωστες εμμονές.

Η ζωή, χείμαρρος ορμητικός, θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους φόβους και τα όνειρά τους. Θα τους αποκαλύψει και θα τους δοκιμάσει. Κάποιων θα αλλάξει κυριολεκτικά από την αρχή. Ανατρεπτικά.

Υδάτινα ρυάκια οι ζωές των ανθρώπων, που καθώς συναντιούνται, φουσκώνουν ή αδειάζουν, σπέρνουν και παρασέρνουν, καταστρέφουν ή καρπίζουν...

Print
532

x

No content

A problem occurred while loading content.

Previous Next
X