Δράσεις για ενήλικες

Φωτογραφίες από την Ανατολική και Δυτική Θράκη

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Απριλίου 2008 και ώρα 19:00. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Κώστας Ορδόλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Απριλίου και θα είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου (Τρίτη-Σάββατο 10:00-14:00 & 18:00-21:00 και Κυριακές 10:00-13:30). Η έκθεση θα γίνει με την υποστήριξη του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ενώ χορηγός είναι η Ε.Π.Α.Δ.Α.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης διοργανώνει το Σάββατο 5 Απριλίου στις 20:30 και την Κυριακή 6 Απριλίου στις 10:30, δυο δίωρες διαλέξεις με την κριτικό φωτογραφίας, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, Νίνα Κασσιανού. Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ.

Το 1997 ο Κώστας Ορδόλης ξεκινά, για πρώτη φορά, ένα οδοιπορικό στην Δυτική Θράκη. Από την Ξάνθη και τα Πομακοχώρια του ορεινού όγκου της Ροδόπης καταλήγει στον κάμπο της Κομοτηνής σε πόλεις, χωριά και συνοικισμούς με Τουρκόφωνους και Ρωμα. Φωτογραφίζει ότι τραβά την προσοχή του και τον συγκινεί. Διαδικασίες, καταστάσεις, πρόσωπα και στιγμές, πληροφορίες δηλωτικές της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Θράκης. Τον Απρίλιο του 2003 ταξιδεύει στην Ανατολική Θράκη. Σαράντα Εκκλησιές, Βιζύη, Μήδεια, Σκεπαστό, Τρουλιά, Σαμάκοβο, Κρυονέρι, Μπουνάρ–Χισάρ, Γέννα, Σκοπό. Τόποι που μένουν για να θυμίζουν ότι οι άνθρωποι έφυγαν.

Γενέθλιοι τόποι των Ελλήνων της Θράκης, προθέσεις, σκέψεις, επιστροφή, μνήμες ερεθίσματα που σημασιοδοτούν ίχνη, κίνηση, πράγματα, προκαλούν οπτικές και παράγουν εικόνες που ορίζουν την γεωγραφία των τόπων και των προσώπων της Θράκης. Γι’ αυτούς τους λόγους επιλέχθηκε η θεματική αυτή η οποία δόθηκε από τον Kώστα Ορδόλη και εμπλούτισε το αρχειακό υλικό του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.

Print
161

x

No content

A problem occurred while loading content.

Previous Next
X