Δράσεις για ενήλικες

Κάλεσμα. Συλλογική δράση ΕΜΘ για τα 100 χρόνια της ενσωμάτωσης.

Προτεινόμενη δράση από το Ε.Μ.Θ. για τα 100 χρόνια της ενσωμάτωσης της Θράκης στον κορμό της Ελλάδας.
Ένα έργο μνήμης με ελάχιστο κόστος αλλά μεγάλης αξίας. Απευθύνεται σε όλους τους Θρακιώτες, γυναίκες και άντρες. Να κεντήσει ο καθένας σ ένα μικρό πανί, τα ονόματα των προγόνων του και το όνομα του τόπου καταγωγής του. (Βόρεια και Ανατολική Θράκη),απ όπου ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ ως πρόσφυγες. Μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου του 2019 όλα πρέπει να σταλούν και να συγκεντρωθούν στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Με βάσει το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα σχεδιαστεί το μέγεθος μιας στήλης παραλληλεπίπεδης από πλεξιγκλάς, και όλα αυτά τα μικρά έργα μνήμης θα τοποθετούν στο εσωτερικό της στήλης με στόχο, το συνολικό έργο να τοποθετηθεί στη Βουλή στην Αθήνα.
Οι χιλιάδες βελονιές με τις οποίες θα αποτυπωθούν τα ονόματα και τα τοπωνυμία, θα αποτελέσουν ένα έργο μνήμης των Θρακών από τα χέρια των δικών της ανθρώπων:
Μνήμης για όλους όσους χάθηκαν, από τότε που η Θράκη έγινε θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων μέχρι την τελική της τριχοτόμηση.
Μνήμης για όσους ήρθαν στη νέα πατρώα γη κουβαλώντας όλα όσα χαρακτήριζαν και προσδιόριζαν την πολιτιστική τους φυσιογνωμία, την οικογενειακή και τοπική τους ιστορία.
Ένα έργο για τη συλλογική μνήμη που διατρέχει το σώμα της κοινωνίας μας, έτσι όπως η ατομική μνήμη διατρέχει το ανθρώπινο σώμα, σαν μια κόκκινη κλωστή.
Τεχνικές προδιαγραφές
  • Ύφασμα εκρού κάμποτο, η λεπτό λινό που να μοιάζει στην πυκνότητα της ύφανσης με το κάμποτο, δεν πρέπει να είναι γαζωμένο περιφερειακά.
  • Διαστάσεις 23Χ16
  • Είδος βελονιάς: Ριζοβελονιά.
  • Κλωστή : Μουλινέ η κοτόν περλέ λεπτό.
  • Χρώματα Νο 814 ή 815 816 ή 817
Πληροφορίες και τόπος αποστολής των κεντημάτων:
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, 14ης Μαίου 63, 68100, Αλεξανδρούπολη, Τ:2551036663, Mail: [email protected], www.emthrace.org
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους και όλες για την συμμετοχή σας.
Με εκτίμηση
Αγγελική Γιαννακίδου
Ιδρύτρια -Πρόεδρος Ε.Μ.Θ.
Print
1694

x

No content

A problem occurred while loading content.

Previous Next
X