Δράσεις για ενήλικες

Μία φωτογραφία, χίλιες ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ λέξεις

 

Οι φωτογραφίες μπορεί να αφορούν το παρελθόν, αλλά μας συνδέουν με στιγμές και ανθρώπους που ζουν στη σκέψη μας, ακόμη και στο παρόν.

Πόσες φορές έχεις κοιτάξει μια φωτογραφία και σκέφτεσαι την ιστορία που κρύβεται από πίσω ή έχεις ανοίξει το παλιό μπαούλο των γονιών ή και των παππούδων σου ψάχνοντας για συνδέσεις με το παρελθόν;

Έλα να συμπληρώσουμε μαζί τον καμβά της ιστορίας των ανθρώπων της Αλεξανδρούπολης από το 1890 μέχρι και το 2020,αλλά και ολόκληρς της Θράκης, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό της Ελλάδος.

Η δράση είναι εμπνευσμένη από την έκθεση «ΘΡΑΚΗ 19ος-20ος αιώνας. Ένα φωτογραφικό ψηφιδωτό» και σε προσκαλεί να μοιραστείς τις δικές σου ιστορίες σε μια διαδικτυακή δημιουργική αλληλεπίδραση.

Το κάλεσμα αυτο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η δημιουργική γραφή, η εξιστόρηση από μνήμες και συναισθήματα, ας γίνουν το δικό μας μέσο επικοινωνίας και διάδρασης.

  • Διάλεξε ένα πρόσωπο που απεικονίζεται σε μια φωτογραφία από το αρχείο του ΕΜΘ, φαντάσου ότι είσαι αυτό το προσωπο και αφηγήσου μια στιγμή από τη ζωή του.
  • Ανέβασε μια δική σου φωτογραφία και διηγήσου την ιστορία της.
  • Σύνδεσε τη δική σου φωτογραφία με μια φωτογραφία του μουσείου που επέλεξες και δημιούργησε μια ιστορία με πρωταγωνιστές εσένα και το πρόσωπο της άλλης φωτογραφίας.

"Έχεις την ελευθερία να επιλέξεις ένα από τα παρακάτω ή και όλα! Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη, γιατί μία φωτογραφία "χίλιες" δικές σου λέξεις!

Στείλε μας την ιστορία σου στο [email protected]  mail  μαζί με το ονοματεπώνυμο σου και εμείς θα την δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μας.

Η δράση αυτή υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ  και την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

*Όσες ιστορίες εμπνέονται από το φωτογραφικό αρχείο του ΕΜΘ αποτελούν προϊόντα δημιουργικής γραφής και μυθοπλασίας. Σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τα άτομα που απεικονίζονται στη φωτογραφία. 

Παρέχοντας τις προσωπικές σας ιστορίες και το φωτογραφικό υλικό, συμφωνείτε και συναινείτε στη συλλογή, τη μεταβίβαση, τη χρήση και τη γνωστοποίησή τους από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ομάδα δράσης:

Διδάσκουσα στο ΠΜΣ του ΤΕΕΠΗ/ΔΠΘ: Κατερίνα Γιόφτσαλη
Διδάσκουσα στο ΠΜΣ του ΤΕΕΠΗ.ΔΠΘ: Μυρσίνη Λαντζουράκη
Υπεύθυνη Μουσειοπαιδαγωγικής ΕΜΘ: Βαλεντίνα Σωκράτους
Υπ. Διδιδακτ. στο ΤΕΕΠΗ/ΔΠΘ: Φανή Μοκαϊτη
και οι Μεταπτυχιακές φοιτήτριες:
Αγγελική Λαλαμπέκοβα
Ειρήνη Μπέντη
Δέσποινα Τριανταφυλλίδου
Έρση Χριστοδούλου

Δείτε τις φωτογραφίες στο τέλος της σελίδας καθώς και αν επιθυμείτε κατεβάστε σε μορφή αρχείου pdf ένα βοηθητικό οδήγο.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

 

 

 

 

Print
3274

Documents to download

x
X