Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης : «Είμαστε η GENERATION Z»

22 Μαΐου. 2024 @ 19:30 - 21:00

Δωρεάν

Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης : «Είμαστε η GENERATION Z»

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε συνεργασία με το Εσπερινό Γυμνάσιο
Αλεξανδρούπολης σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης: «Είμαστε η GENERATION Z» με έργα από μεικτές τεχνικές μιας ομάδας μαθητών της Β΄και Γ΄τάξης.

Την Τετάρτη 22/5 στις 19:30 στην ART GALLERY στην Αλεξανδρούπολη.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης «Είμαστε η GENERATION Z», που στοχεύει στην κινητοποίηση της αυτοέκφρασης των νέων και την ενεργοποίηση του αυτοπροσδιορισμού τους μέσω της τέχνης.
Η δράση ξεκίνησε για πρώτη φορά τον χειμώνα του 2020 και το 2021, αλλά λόγω της πανδημίας δεν έφτασε στο τελικό στάδιο της έκθεσης. Σχεδιάστηκε εκ νέου και υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου με μια ομάδα μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.
Στόχος της δράσης να δοθεί μια πλατφόρμα επικοινωνίας στους νέους μέσα από τις δικές τους ερμηνείες σε σχέση με τον εαυτό τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο. Παράλληλα στοχεύει στην ενδυνάμωση της σχέσης των μαθητών με τα μουσεία, την κατανόηση του ρόλου των μουσείων στην καθημερινότητά τους και την ενίσχυση της αλληλεπίδρασής τους με τον υλικό και άυλο πολιτισμό. Μιά καινοτόμα προσέγγιση που αξιοποιεί τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα της ομάδας ως πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία και επιμέλεια μιας εικαστικής έκθεσης, ένα μέσο να συστηθούν στην τοπική τους κοινότητα.
Ποια καλύτερη αφορμή για αυτοέκφραση και δημιουργία από την παραγωγή μιας δικής τους έκθεσης, που να ακουστεί στην κοινότητα η φωνή τους;

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν 14 βιωματικά εργαστήρια με σύγχρονες προσεγγίσεις και την μεθοδολογία emerge: Δημιουργική γράφη, διάφορες τεχνικές ζωγραφικής, γλυπτική, γκράφιτι, σύνθεση μικτών υλικών, αλλά και σχεδιασμού και επιμέλειας μιας εικαστικής έκθεσης.
Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των συμμετεχόντων να δημιουργήσουν αυτοπορτρέτα με δίαυλο επικοινωνίας τον κώδικα της Generation Z χωρίς λογοκρισία και με ειλικρίνεια. Η ομάδα αυτοπαρουσιάζεται με τον δικό της εικαστικό τρόπο και μας καλεί να γίνουμε μάρτυρες και κοινωνοί της δικής της απεικόνισης του να είσαι πολίτης στο σήμερα.

Σχεδιασμός και επιμέλεια προγράμματος: Βαλεντίνα Σωκράτους Ε.Μ.Θ.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υ.Π.Π.Ο.Α.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Μαΐου. 2024
Ώρα:
19:30 - 21:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτής

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Phone
+30 25510 36663
Email
info@emthrace.org
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Art Gallery
Σκρά 2-4
Αλεξανρούπολη,Έβρος68100Ελλάδα
+ Χάρτης Google