Γεύσεις Παλαιστίνης

15,00 

Γνωριμία με τον διατροφικό πολιτισμό της Παλαιστίνης

Έκδοση: Ε.Μ.Θ, ISBN:960-88822-1-4

Διαστάσεις: 22,5×24.5cm

Σκληρό εξώφυλλο

Σε απόθεμα

Κωδικός προϊόντος: A004 Κατηγορία:

Περιγραφή

Στα ανατολικά παράλια της Μεσογείου βρίσκεται η Παλαιστίνη, η αρχαία χώρα των Φιλισταίων. Εδώ σ’ αυτήν την περιοχή, πολύ ευρύτερη παλιότερα απ’ τη σημερινή λωρίδα γης, γράφτηκε μετά τα ιο.οοο π.Χ. η πιο σπουδαία ιστορία της ανθρώπινης διατροφής.
Ο παλαιστινιακός λαός, παραμεσόγειος, δέχθηκε όλες τις επιδράσεις των «λαών της θάλασσας» των Κυπρίων, των Κρητών κυρίως των Αιγυπτίων αλλά και των λαών της ενδοχώρας της Συρίας, της Περσίας και της Μεσοποταμίας.
Οι δρόμοι επικοινωνίας πού ξεκίνησαν μέσα από τις τέχνες και την αγγειοπλαστική, ανάμεσα στις παράλιες παλαιστινιακές πόλεις, την Κρήτη και τις Μυκήνες, δεν έπαψαν ποτέ.
Η άμπελος, τα σιτηρά, το κριθάρι, τα ποικιλώνυμα όσπρια, το μέλι και κυρίως το ελαιόλαδο, που καλλιεργούνται στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα, ανταλλάσσονται και εμπλουτίζουν τις κουζίνες και τα κελάρια μας.
Η καταγραφή των πιάτων και της γαστρονομικής ιστορίας αυτού του πανάρχαιου λαού αποδεικνύει τις μεγάλες του ρίζες στον πολιτισμό της Ανατολής και τον τοποθετεί δικαιωματικά στη μεγάλη οικογένεια της Μεσογείου.

Γνωριμία με τον διατροφικό πολιτισμό της Παλαιστίνης

Έκδοση: Ε.Μ.Θ, ISBN:960-88822-1-4

Διαστάσεις: 22,5×24.5cm

Σκληρό εξώφυλλο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,076 g