Ειμάστε η Generation Z

Image Not Found

Το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικής του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης σε συνεργασία με το Εσπερινό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης υλοποίει για 2# φορά το πρόγραμμα δράσης Είμαστε η Generation Z όπου χρηματοδοτείτε και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού


• Περιγραφή δράσης:
Ξέρουμε όντως τους εφήβους μας; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς; Ποια τα όνειρα και τα θέλω τους; Η γενιά των Millennials έχει δώσει τα σκήπτρα στην Generation Z, εμείς όμως καταλάβαμε τη διαφορά;. Πόσα γνωρίζουμε για τους εφήβους μας; Κρατάμε την ίδια στερεοτυπική εικόνα για τον έφηβο ενώ η πραγματικότητα είναι πως η νέα γενιά είναι διαφορετική. Πως θα έμοιαζε μια έκθεση φτιαγμένη αποκλειστικά από εφήβους που να πραγματεύεται τον κόσμο τους; Φανταστείτε ένα PopUp Μουσείο στο κέντρο της πόλης, ανοιχτό για όλους που να προσκαλεί τον κόσμο να μάθει ποια είναι η γενιά Ζ. Μέσα από τεχνικές μουσειοπαιδαγωγικής, παραστατικών τεχνών, και μουσειολογίας μια ομάδα εφήβων θα δουλέψει μέσα από μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων έτσι ώστε να δημιουργήσει μια περιοδική έκθεση με περιεχόμενο αποκλειστικά επιμελημένο από τους ίδιους. Ο κόσμος των εικαστικών και παραστατικών τεχνών θα είναι ο πομπός επικοινωνίας. Ένας νέος κώδικας επικοινωνίας από τους νέους ως μέσο αυτοέκφρασης κ ενδυνάμωσης.
Ο στόχος του PopUp Μουσείου Generation Z είναι μια ομάδα εφήβων να εμπλακεί με ενεργό τρόπο στην δημιουργία μιας μουσειακής έκθεσης με θέμα τους ίδιους. Μέσα από εικαστικό τρόπο θα προβάλουν τον εαυτό τους σε μια προσπάθεια αυτοέκφρασης, ενδυνάμωσης και επικοινωνίας με εναλλακτικά μέσα. Η τέχνη σε όλες τις μορφές της ως μέσο επικοινωνίας και αυτοανακάλυψης θα έρθει να συμπληρώσει την ανάγκη των εφήβων να ακουστεί η φωνή τους ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτουν τον κόσμο της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Πέραν από τους στόχους που αφορούν την ομάδα εργασίας, η δράση αυτή θα ενισχύσει την εμπλοκή και διάδραση της τοπικής κοινωνίας με ένα θέμα που συχνά προσπερνούν. Ένα μουσείο που δεν αποκλείει κανέναν, απεναντίας προσκαλεί τη συμμετοχή όλων ανεξαρτήτως εθνικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού και φυλετικού υπόβαθρου.
Μεθοδολογία:
Ο σχεδιασμός της δράσης ακολουθεί την μεθοδολογία Εmerge της Β.Σωκράτους.

Η δράση βρίσκεται στο στάδιο ετοιμασιάς της Pop Up εικαστικής έκθεσης των μαθητών του Εσπερινού Γυμνάσιου Αλεξανδρούπολης μέτα από 12 βιωμάτικα εργαστήρια.


Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Νέα